CENTRU SMART, INAUGURAT LA PITEȘTI
Transpunerea unei idei de afaceri în realitate, cu ajutorul fondurilor europene, a reprezentat obiectivul principal pentru reprezentanții Companiei VALUES IN EDUCATIONS SRL, din Argeș. Totul a pornit de la identificarea unei nevoi în comunitatea lor și anume lipsa unui centru în care pot fi organizate petreceri onomastice, petreceri tematice, conferințe, activități educaționale, cursuri și activități high-tech. Pentru realizarea unui astfel de obiectiv de investiții, Programul Operațional Regional 2014-2020 a reprezentat o oportunitate deosebită pentru reprezentanții IMM-ului. Astfel, în urmă cu câțiva ani, tinerii antreprenori au depus o cerere de finanțare în cadrul Axei prioritare 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii.
„Am vrut să punem orașul Pitești pe harta afacerilor de succes și a proiectelor reușite”
Așa a început drumul pentru implementarea proiectului ce urma să ducă la dezvoltarea și creșterea competitivității societății și crearea unui pol concurențial în regiunea Sud-Muntenia.
„Ne-am dorit să ne dezvoltăm, atât noi ca indivizi, cât și orașul în care ne aflăm și să reușim să punem pe harta afacerilor de succes și a proiectelor reușite și orașul Pitești. În general, fondurile europene sunt accesate de orașele mai mari, probabil este mai multă cerere în acea zonă și ne-am dorit să arătăm că se poate și la noi”, a declarat administratorul VALUES IN EDUCATIONS SRL.
Compania argeșeană a obținut finanțare de peste 566.000 de lei prin Regio, bani folosiți pentru a achiziționa o serie de echipamente specifice activităților recreative și distractive pentru copii, adolescenți și tineri, menite să creeze o bază tehnico-materială solidă, care să contribuie la consolidarea poziției firmei pe piață.
„Am considerat că este necesar să avem pe piața din județ un astfel de spațiu, neexistând la momentul respectiv. Ne-am dorit să facem un loc unde toată lumea se simte bine, de la mic la mare. Proiectul este denumit Smart Refuge HUB, însă se țin anumite activități, nu numai în regim de HUB (închiriere de spațiu pentru birouri și desfășurare de activitate). Noi avem și activități pentru copii. De asemenea, organizăm și evenimente pentru corporate, în funcție de necesități, spațiul fiind destul de mare, multifuncțional și se pretează la mai multe categorii de evenimente. Am avut suport din partea comunității și am primit feedback-uri pozitive, în momentul în care ne-am făcut planul pentru acest proiect, să vedem dacă este fezabil sau nu, să deschidem o astfel de afacere și am considerat că va aduce un aport comunității și tututor celor implicați în acest proiect”, a mai precizat administratorul.
Investiția a dus la o gestionare mai eficientă a activității companiei, fapt ce se reflectă și în dezvoltarea sa sustenabilă. Așadar, fondurile europene au contribuit substanțial la diversificarea serviciilor prestate de societate, prin achiziția de mobilier și echipamente specifice performante și prin crearea unor noi locuri de muncă.
Impactul investiției la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia este determinat de creșterea economică la nivelul bugetului de stat prin colectarea taxelor și a impozitelor în urma creării a trei locuri de muncă, precum și menținerea celor existente.
„Succesul cred că a ținut foarte mult de implicarea noastră”
Proiectul a avut o perioadă de implementare de 17 luni, în acest moment fiind încheiat cu succes. Despre cât de greu a fost drumul în implementarea acestui proiect și despre cheia succesului, Anamaria Radu ne spune: „Succesul cred că a ținut foarte mult de implicarea noastră ca și colectiv care face parte din acest proiect și seriozitatea de care am dat dovadă. Ne placem să facem lucruri la o calitate superioară și că omul pleacă de aici mulțumit, că desfășoară lucrurile până la bun final și că avem rezultate. Cred că până la urma urmei asta este cheia succesului în orice afacere. Dacă ești serios, faci lucru de calitate și te implici cu sfletul, nu are cum să nu îți reușească”.