Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Județul Călărași

Dezvoltarea activității MDE Converting

Beneficiarul investiției :
MDE CONVERTING SRL
Codul SMIS :
116561
Localizare proiect :
Călărași , Oltenița
BUGETUL INVESTIȚIEI :
Valoare totală: 2.680.154,67 Lei | Valoare solicitată: 1.614.982,71 Lei | Rata de cofinanțare a UE: 51.22 %
Axa prioritara :
Axa 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii
Prioritatea de investitii :
2.2 - Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor
Obiectiv specific :
2.2 - Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele cu potential economic

Firma MDE Converting a luat ființă în 2008 prin desprinderea din MDE Group, o societate responsabilă cu distribuția produselor 3M în România încă din 2002. Motivul separării acesteia l-a constituit dorința de a dezvolta activitatea de conversie, independent de cea de distribuție. Afacerea a crescut în mod constant de atunci, trecând prin mai multe etape. În 2012 a fost semnat primul contract mare cu unul dintre principalii furnizori ai Ikea din Maramureș, ceea ce le-a permis începerea investițiilor.

Oamenii. Nu poți face nimic fără omul potrivit. Managerul general și echipa de management au fost responsabili și implicați în permanență. Meetingurile periodice pe care le avem ne pun față în față, discutăm pentru a găsi noi oportunități și încercăm să le implementăm.”, a spus directorul economic al firmei MDE Converting. A fost, așadar, aleasă o echipă de management formată din profesioniști din diferite domenii care și-au format echipe competente cu salariați permanenți. Un moment hotărâtor pentru activitatea firmei l-a constituit depunerea cererii de finanțare în 2018, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 2 –„Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de Investiții 2.2 – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.
„În acest sens, am propus achiziția unor utilaje care să ne ofere posibilitatea să mărim capacitatea prelucrării primare a materiilor, precum și să intrăm într-o zonă premium prin achiziția unui laser care poate face garnituri de mare finețe pentru industria auto. Tot prin acest proiect am implementat două sisteme de servicii de calitate, am obținut o certificare a propriilor garnituri, fiind capabili să le vindem în orice industrie, și o certificare IATF, ce ne dă posibilitatea să vindem către oricine din industria auto, îndeplinind absolut toate cerințele care ar putea să apară de la orice producător.”, a precizat directorul MDE CONVERTING. Certificarea IATF 16949 este un standard de calitate cerut de industria auto, o confirmare a expertizei construită în ultimii ani și a capacității de a servi clienții cu cele mai stricte cerințe. Obiectivul principal al MDE CONVERTING SRL a fost de a asigura o dezvoltare durabila a firmei, bazându-se pe o competitivitate crescută și o plusvaloare a activității desfășurate.

Pentru următoarea perioadă de programare, pretențiile Comisiei Europene cresc, punând accent sporit pe inovare, ceea ce presupune ca toate proiectele private ar trebui să conțină această componentă. Drumul către succes presupune determinare și muncă multă, dar și anticipare, întrucât MDE CONVERTING SRL are, de aproape trei ani, un departament de cercetare și dezvoltare, spun reprezentanții companiei: „Acesta se află permanent în legătură atât cu clienții, cât și cu furnizorii. Practic, ceea ce vindem sunt soluții pe care le dezvoltăm împreună cu marii producători auto sau cu furnizorii de materiale speciale. Prin ceea ce facem încercăm să înlăturăm sudurile, metodele de lipire tradiționale dar cu un impact negativ asupra activității cotidiene. De asemenea, ne dorim să implementăm și un soft care să ne ajute în gestionarea acestor proiecte și care duc spre inovație continuă.”

Dar nu a fost totdeauna atât de simplu, căci socoteala din târg nu se potrivește totdeauna cu cea de-acasă: „Pentru proiectul despre care vorbim, implementarea s-a derulat în pandemie, când nimic nu se mai potrivea cu ce știam noi că ar trebui să se întâmple.” Chiar și cu toate aceste obstacole sau mici inconveniente, în anul 2021, compania a depășit pragul de 5.000.000 EUR cifră de afaceri, iar astăzi se pot mândri că livrează atât în România, cât și în restul Europei, Africa de Nord, America de Sud și de Nord.

 

Proiecte de succes