Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Județul Dâmbovița

Dezvoltarea durabilă a societății GLULAM SA prin investiții în active performante

Beneficiarul investiției :
GLULAM SA
Codul SMIS :
110848
Localizare proiect :
Dâmbovița , Ulmi
BUGETUL INVESTIȚIEI :
Valoare totală: 7.975.701,60 Lei | Valoare solicitată: 4.516.612,61 Lei | Rata de cofinanțare a UE: 48.14 %
Axa prioritara :
Axa 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii
Prioritatea de investitii :
2.2 - Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor
Obiectiv specific :
2.2 - Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele cu potential economic
GLULAM S.A. este cel mai mare producător românesc de grinzi din lemn stratificat. Compania oferă construcţiile de mâine, având un portofoliu bogat de proiecte mari și mici. Odată ce ai apelat la reprezentanții firmei, aceștia îți prezintă soluția completă de la proiectare până la montaj. Pentru a reuși să se mențină în fruntea clasamentului firmelor de profil, pe piața lemnului din țara noastră, GLULAM S.A. a depus o cerere de finanțare în cadrul Axei prioritare 2 – „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2. – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”. La vremea respectivă, reprezentanții companiei vizau creșterea competitivității și consolidarea poziției pe piață prin achiziția unor utilaje noi și softuri necesare pentru diversificarea producției existente. Astfel, în anul 2016, GLULAM S.A. a semnat contractul pentru Proiectul „Dezvoltarea durabilă a societății GLULAM SA prin investiții în active performante”, primind o finanțare de peste 7.9 milioane de lei. 
 
Conform contractului de finanțare, compania din Târgoviște a făcut investiții cu caracter inovativ prin achiziționare de active corporale și active necorporale performante în domeniul Fabricării de furnire si a panourilor de lemn. Au obținut  certificarea europeană a două produse, recertificarea sistemelor de management și au participat la un târg internațional, unde au avut posibilitatea să își promoveze produsele. Acesta a fost primul proiect european, implementat de societate. Motivați de rezultate obținute, reprezentanții GLULAM au în implementare, în acest moment, un alt proiect pentru o nouă linie de fabricație. 
 
Odată cu implementarea acestui proiect, compania din Târgoviște a reușit să crească capacitatea de producție cu 30-40%. Anul 2021, an dificil din punct de vedere economic, l-au putut trece destul de ușor având această nouă capacitate deja pusă în funcțiune.
Urmează perioada de contractare a proiectelor din POR 2021-2027, iar antreprenorii se gândesc deja la viitoarele investiții ce pot fi făcute cu fonduri nerambursabile: „Așteptăm apelul pentru a vedea ghidul, condițiile de finanțare, pentru a începe un nou proiect”.
 
Așadar, se poate spune că obiectivul companiei de a fi cel mai bun furnizor de lemn lamelat încleiat din România, cunoscut ca furnizor profesionist şi un colaborator serios în proiectele mari și mici, a fost atins. 
 

Proiecte de succes