Pucioasa este un oraș în județul Dâmbovița, Muntenia, așezat pe cursul superior al Ialomiței, la 21 de kilometri nord de municipiul Târgoviște. În trecut, localitatea purta numele Podurile, prima atestare documentară a orașului datând din 20 septembrie 1649. După anul 1828, s-a dezvoltat ca stațiune balneoclimaterică, luând numele de Pucioasa, datorită apelor minerale sulfuroase concentrate de acolo. Darurile cele mai mari ale Pucioasei sunt râurile sale, Ialomiţa şi Bizdidelul, care o traversează de la nord la sud şi apele lor minerale bogate în sulf şi iod. Datorită apelor sulfuroase cu cea mai mare concentraţie din ţară, staţiunea şi-a dezvoltat profilul în domeniul curei externe în afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare și sechele postraumatice ale mâinilor şi picioarelor. De asemenea, aici sunt tratate cu bune rezultate boli de nutriție, de metabolism și afecțiuni specifice unor boli profesionale. Tipurile de proceduri practicate la Băile Pucioasa sunt: băi calde cu ape minerale în căzi și bazine, băi de plante, împachetări cu parafină, termoterapie, kinetoterapie, inhalații, aerosoli, electroterapie.
Datorită iscusinței, a gândirii proactive și a bunei intuiții a primarului, orașul se pregătește să revină la faima de altădată: „Întotdeauna am zis că trebuie să urmărim două obiective. Să îl facem un oraș în care oamenii să se simtă acasă și, dacă ne gândim la latura turistică, să găsim un răspuns la întrebarea: Ce aș căuta eu în Pucioasa, dacă aș fi turist?“. Astfel, în data de 1 noiembrie 2017, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică orașul Pucioasa“ - POR 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiții 7.1. Prin acest proiect s-au realizat: reabilitarea străzilor: DC 136a, strada Carierei, strada Avram lancu, Aleea Ardealului, B-dul Gării, strada Libertăţii, strada 1 Decembrie 1918, strada Stadionului, strada Dacia; crearea a două grădini (spaţii verzi, cu locuri de joacă, sport şi fitness), una cu o suprafaţă de 2.579 mp şi alta cu o suprafaţă de 4.527,96 mp; achiziţionarea unui autovehicul rutier tip „trenuleţ”, cu o capacitate de transport de minim 40 locuri, destinat plimbărilor de agrement prin oraş. Despre toate acestea, primarul orașului, spune că au fost accesibilizate niște zone foarte importante ale orașului prin acest proiect și au fost create două grădini. De asemenea, șapte străzi au fost reabilitate în zona centrală, plus un drum care leagă localitatea Brănești, de la cel mai mare contribuabil al orașului până la Moțăieni. Este un drum spectaculos, creat de la zero. E o zonă care a creat o emulație și a redat zona de deal care până acum a fost abandonată. Zona Pucioasa sat a fost accesibilizată pentru cel mai mare contribuabil al orașului, cu peste 1.200 de angajați și au fost create alte două spații verzi cu zone de joacă pentru copii și cu zone de fitness foarte căutate de adulți, un proiect util.
Turismul reprezintă una din cele mai importante activități economice din România. Dezvoltarea potențialului enorm al acestui sector este o prioritate declarată atât la nivelul orașului Pucioasa, cât și la nivel regional și național. Strategia de relansare a turismului în Pucioasa propune promovarea, prin turism durabil a stațiunii balneoclimaterice, ca destinație pentru turiști de orice vârstă, ca alternativă la toate celelalte stațiuni montane cunoscute, dar aglomerate. În stațiunea balneară se lucrează de zor pentru a redeveni atractivă pentru turiști. În ritmul acesta, cu sprijin Regio, Pucioasa va redeveni ceea ce a fost odinioară, poate și mai mult.