Astăzi, 15 aprilie, s-a semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Utilităţi platformă industrială IMM Slobozia”, finanţat cu fonduri nerambursabile Regio. Totodată, s-a predat amplasamentul pe care platforma industrială pentru IMM-uri va fi amenajată.
Unitatea Administrativ-Teritorială Slobozia a semnat, în calitate de beneficiar, la jumătatea anului trecut contractul de finanţare pentru proiectul „Utilităţi platformă industrială IMM – Slobozia” din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, pentru care a primit fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Subdomeniul „Centre urbane”. Valoarea totală a acestuia este de 17.420.877,84 lei, din care 13.224.387 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 5.421.998,67 lei, fonduri bugetul naţional: 1.190.194,83 lei, contribuţia eligibilă a beneficiarului: 6.612.193,50 lei).
Implementarea proiectului vizează realizarea utilităţilor complete pentru viitoarea platformă industrială pentru IMM-uri din partea de est a municipiului Slobozia, ce se va întinde pe o suprafaţă de 15 hectare. Aceasta este o investiţie de tip greenfield, ce are ca scop dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului în judeţul Ialomiţa, precum şi crearea de locuri de muncă.
La conferinţa de presă organizată cu această ocazie au participat ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai administraţiei locale, precum şi mass-media. Cu această ocazie, doamna ministru Grapini a felicitat Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile delegate pentru implementarea Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii, declarând că a fost unul dintre susţinătorii iniţiativei de a implica ADR-urilor în acest Program. În calitate de Organism Intermediar pentru POS CCE, Agenţia va avea următoarele atribuţii principale: evaluarea şi contractarea cererilor de finanţare depuse, verificarea cererilor de rambursare depuse de către beneficiarii de proiecte, efectuarea de vizite de monitorizare la locul de implementare a proiectelor, precum şi monitorizarea realizării indicatorilor asumaţi în cadrul proiectelor.