Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Comisia Europeană susține inițiativa ADR Sud-Muntenia de a apropia politica de coeziune de cetățeni

Comisia Europeană, un susținător fervent al politicii de coeziune centrată pe cetățean, dar și un sprijin constant și un partener de drum lung pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat, prin reprezentanții săi, la gala concursului „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”, organizată în data de 24 noiembrie a.c. Directorul DG Regio, Sofia Alves, a fost însoțit de managerii de program – Nicola Aimi și Irina Șofletea.

Agenția a primit felicitări pentru modul inedit în care aceasta a transpus în practică importanța implicării cetățenilor în procesul decizional. În cadrul galei au fost premiate proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, ce s-au clasat, în urma votului exclusiv al publicului, pe primele locuri. Astfel, concursul este, așa cum spune directorul DG Regio, Sofia, Alves, o inițiativă unică atât la nivelul regiunii, cât și la nivel național: „Mulțumesc din nou pentru această inițiativă și pentru implicarea continuă a cetățenilor și a tuturor partenerilor în această mare aventură, (…) permiteți-mi să spun și să cred că aceasta nu va fi ultima gală de premiere a proiectelor din Sud-Muntenia.”

La rândul său, Nicola Aimi, a remarcat că: „Ceea ce vă diferențiază de celelalte ADR-uri sunt aceste inițiative care aduc politica de coeziune la nivelul cetățenilor.”

Participarea delegației de la Bruxelles la eveniment este garanția că Agenția a asimilat și a aplicat corect modul de lucru al Comisiei Europene, ca „într-o mare familie”, spre o implicare mai incluzivă a tuturor în aplicarea și implementarea politicii regionale.

Prezentă și la lansarea Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și inaugurarea noului sediu al ADR Sud-Muntenia, în urmă cu un an, Sofia a apreciat faptul că România se numără printre țările din Europa care au optat pentru implementarea programelor la nivel regional, conform specificului fiecărei regiuni în parte:

„Principalul avantaj al descentralizării este că, dacă te gândești la Programul Regional Sud-Muntenia, acesta va viza investiții regionale și locale. Dacă Programul este gestionat de un ADR, care e mai aproape de beneficiar, și mă refer aici la municipalitate, afaceri locale, banii vor fi la îndemâna oamenilor și pentru ei. Aceștia știu cel mai bine ce au nevoie în ceea ce privește municipalitățile, întreprinderile, școlile și universitățile locale. Așadar este mai ușor să țintim mai bine nevoile oamenilor. În același timp, un nivel de administrare mai apropiat de oameni este mai eficient.”

Atât Sofia Alves, cât și Nicola Aimi, au fost premiați, și au primit diplome și plachete, în semn de recunoștință și considerație, pentru parteneriatul solid în construcția și implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020, în regiunea Sud-Muntenia.
 

Aici puteți găsi discursurile Sofiei Alves și a lui Nicola Aimi.