Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

ADR Sud-Muntenia premiază proiectele POR 2014-2020, implementate cu succes în regiunea Sud-Muntenia

card-site-regio-2014-2020jpg.jpg

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia organizează în perioada 1 august-1 noiembrie 2023, concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”. Ne aflăm la sfârșitul perioadei de implementare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, așa că ne-am propus să marcăm acest eveniment important prin acordarea unor premii beneficiarilor care au contribuit la dezvoltarea regiunii Sud-Muntenia. Astfel, vor fi premiați beneficiarii care au implementat cu succes proiecte finanțate în cadrul POR 2014-2020, în cele șapte județe ale regiunii: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Înscrierea în concurs a proiectelor care au primit cofinanțare UE de la Fondul european de dezvoltare regională, prin POR 2014-2020, se poate face online, începând cu data de 1 august 2023, accesând următorul link: https://concurs.adrsm.ro/. Candidații trebuie să încarce în aplicație o scurtă descriere a proiectului, imagini de înaltă rezoluție și declarația beneficiarului.

Proiectele înscrise în competiție trebuie să îndeplinească două condiții:

 • stadiul fizic al proiectului, menționat în ultimul raport de progres transmis la ADR Sud-Muntenia, să fie de cel puțin 90%;
 • proiectul nu face obiectul cercetării în cadrul unui dosar penal.

Perioada

Activitatea

1 august - 30 septembrie

Perioada de înscriere a proiectelor

1 octombrie – 2 octombrie

Evaluarea candidaturilor depuse

3 octombrie

Afișarea candidaților eligibili

4 octombrie – 1 noiembrie

Perioada de votare a proiectelor

2 - 3 noiembrie

Ierarhizarea proiectelor în urma voturilor publicului

noiembrie

Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”


În cadrul competiției, un proiect poate candida doar pe unul dintre cele 10 domenii tematice stabilite de organizator.

Domenii tematice:

 • Afaceri
 • Dezvoltare urbană
 • Regenerare urbană
 • Eficiență energetică
 • Infrastructură rutieră
 • Patrimoniu cultural
 • Social
 • Educație
 • Sănătate
 • Turism

ADR Sud-Muntenia va premia primele trei proiecte clasate pe fiecare domeniu în parte. De asemenea, pentru votanți vor fi acordate, prin tragere la sorți, trei premii ce constau în city-break-uri în zonele turistice din regiunea Sud-Muntenia.

Premierea câștigătorilor se va face în cadrul Galei „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”, organizată în luna noiembrie, la o dată ce va fi anunțată ulterior prin intermediul platformelor de comunicare ale Agenției.

Regulamentul concursului poate fi citit aici: https://concurs.adrsm.ro/regulation.

ADR Sud-Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio și are responsabilități delegate pentru implementarea POR 2014-2020. Mai multe detalii despre concurs puteți obține contactând experții Biroului Comunicare: 0242/331.769, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: comunicare@adrmuntenia.ro.