Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

S-a inaugurat Şcoala nr. 2 Şotânga, consolidată şi modernizată cu fonduri Regio

4-1434386514.jpg

Sâmbătă, 13 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat în comuna Şotânga, la inaugurarea uneia dintre cele mai moderne şcoli din judeţul Dâmboviţa.

Şcoala nr. 2 a fost consolidată şi modernizată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Proiectul „Consolidare şi modernizare Şcoala nr. 2, comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa”, al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială Şotânga, a fost semnat la sfârşitul anului 2012, având ca perioadă de implementare 36 de luni. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.260.875,85 lei, din care valoarea totală eligibilă reprezintă 4.889.872,62 lei (4.156.391,73 lei fonduri FEDR; 635.683,44 lei fonduri de la bugetul de stat).

Şcoala nr. 2 din Şotânga a fost construită începând cu anul 1956, ultima intervenţie asupra unităţii fiind efectuată în 2005, când s-a realizat un nou corp de clădire, pentru că legislaţia naţională nu permitea funcţionarea instituţiei de învăţământ fără anumite utilităţi.

Prin actualul proiect finanţat prin Regio s-a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de învăţământ, în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene pentru elevii înscrişi la Şcoala nr. 2 (180 de elevi la finalizarea contractului). Astfel, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile s-au realizat lucrări de reabilitare şi extindere a infrastructurii educaţionale, timp în care elevii de aici au fost nevoiţi să înveţe la o şcoală din Teiş. Lucrările au fost executate în proporţie de 100%, în ultimele luni de implementare a proiectului urmând a fi achiziţionate echipamente didactice, IT, aplicaţii software şi mobilier.

Până în prezent, la nivelul judeţului Dâmboviţa s-au semnat în cadrul programului Regio, 31 de contracte de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de învăţământ, prin care beneficiarii au obţinut fonduri nerambursabile de peste 142 de milioane de lei.