Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Jurnaliştii din regiunea Sud Muntenia, în vizită la proiecte Regio

În data de 14 septembrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a participat la întâlnirea cu mass-media regională organizată de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta reprezentanţilor mass-media stadiul de implementare a unor proiecte din regiunea noastră, prin realizarea unor vizite în teren.
În cadrul acestui eveniment au fost vizitate trei proiecte cu finanaţare nerambursabilă prin intermediul Regio – Programul Operaţional Regional. Jurnaliştii au apreciat această iniţiativă, exprimându-şi interesul pentru proiectele derulate în regiunea Sud Muntenia prin participarea la această întâlnire.
Primul proiect vizitat a fost Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte, ale cărui principale activităţi sunt consolidarea, reabilitarea şi modernizarea corpurilor A şi B. În plus, investiţia presupune şi o nouă sală de sport, dotarea laboratoarelor şi a unor săli de clasă, astfel încât să faciliteze accesul la educaţie pentru cei peste 700 de elevi. Acesta este unul dintre primele proiecte semnate în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia în cadrul Programului Operaţional Regional şi are ca termen de finalizare luna martie 2011. Cu un buget aproximativ de 2,5 milioane euro, proiectul a ajuns aproape de final, beneficiarul, Consiliul Local Târgovişte, estimând să finalizeze proiectul în câteva luni.
Cel de-al doilea proiect vizitat a fost Drumul Judeţean 730 (Podul Damboviţei (DN 73) – Dâmbovicioara – Ciocanu – limita jud. Braşov). Prin modernizarea acestui drum judeţean se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de acces către cele 14 chei, declarate monumente ale naturii, cele cinci peşteri declarate zone protejate şi parcul naţional Piatra Craiului. Impactul acestui proiect este sprijinirea creşterii economice prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor şi crearea unor locuri de muncă durabile. Traseul proiectat, propus pentru modernizare, în lungime de 10 + 237,82 km, se suprapune în totalitate pe traseul drumului existent. Pentru descărcarea apelor pluviale s-au prevăzut podeţe tubulare, iar pentru asigurarea lăţimii părţii carosabile s-a prevăzut lărgirea podeţului dalat cu trei metri, la poziţia km 2 + 240. Contractul cu beneficiarul, Consiliul Judeţean Argeş, s-a semnat în data de 21 mai 2009, iar implementarea proiectului a început în ziua următoare. Lucrările sunt avansate, iar finalizarea proiectului este estimată pentru luna iunie 2011.
Al treilea proiect vizitat de către jurnalişti, împreună cu reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, este modernizarea prin extindere şi transformare a Cabanei Valea cu Peşti în complex turistic şi de agrement, categorie 4 stele. Cabana este situată pe malul Lacului Vidraru, pe Transfăgărăşan la km 70 şi la 9 km de Barajul Vidraru, astfel încât este accesibilă pe toată perioada anului. De asemenea, prin implementarea proiectului, se va promova şi zona Transfăgărăşanului ca alternativă la celelate zone turistice (Valea Prahovei, Delta, Litoral, staţiunile bal-neoclimaterice), cu scopul de a creşte gradul de atractivitate al acesteia. Cu un buget de peste 16 milioane lei, proiectul este în curs de implementare, având un grad avansat al lucrărilor. Data de finalizare a proiectului este estimată pentru începutul lunii noiembrie 2011.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.