Astfel, Primăria Comunei Buturugeni, beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe şi învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație şi formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar, Operațiunea A.
Prin această aplicație, administrația locală și-a propus să creeze o infrastructură destinată educației timpurii, care, prin dotările performante ulterioare construcției, să asigure un mediu modern și de calitate pentru preșcolarii din comună. În acest sens, implementarea proiectului va conduce la construirea unei grădinițe cu program prelungit și la crearea unui loc de joacă pentru preșcolari. De asemenea, în cadrul incintei vor fi amenajate alei pietonale și carosabile, vor fi construite anexe destinate creării unor platforme pentru deșeuri, gunoi menajer și protecția mediului.
Având o perioadă de implementare de 59 de luni, începând cu 9 august 2016, proiectul vizează investiții a căror valoare totală se ridică la 2.699.918,69 lei. Din aceștia, aproximativ 1,8 milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 278 de mii de lei fiind contribuția din bugetul de stat, în timp ce aproape 43 de mii de lei reprezintă cofinanțarea eligibilă a beneficiarului.
În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.165 de proiecte (inclusiv aplicațiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul județului Giurgiu, au fost depuse de solicitanții de fonduri Regio 119 aplicații, având o valoare solicitată de aproximativ 800 de milioane de lei. Dintre acestea 10 proiecte înregistrate în cadrul Axei prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.1, solicită fonduri de peste 78 de milioane de lei.