Proiectul pentru reabilitarea DJ 503, finanțat prin Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1 , are o perioadă de implementare de 58 de luni, începând cu 1 aprilie 2017 și o valoare totală eligibilă de aproape 98 de milioane de lei, din care peste 83 de milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă finanțată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), și aproape 13 milioane de lei – contribuția de la Bugetul de Stat, aproximativ 2 milioane de lei reprezentând cofinanțarea eligibilă a beneficiarului. Astfel, cu sprijin nerambursabil Regio, DJ 503 va fi reabilitat pe o lungime totală de aproape 48,5 km, lucrări de reabilitare efectuându-se, de asemenea și pentru o suprafață de 1.751 de metri pătrați de trotuare, precum și la 30 de stații de transport public. Totodată, vor fi montate parapete de siguranță și vor fi amenajate intersecțiile.
Prin aplicația ce are în vedere îmbunătățirea calității infrastructurii sanitare, Consiliul Județean Teleorman a obținut fonduri nerambursabile pentru extinderea și dotarea cu echipamente medicale a secției UPU din Spitalul Județean de Urgență Alexandria, în cadrul Axei prioritare 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.2 – „Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență”, Operațiunea B, „Unități de primiri urgențe”. Astfel, din cele 6,8 milioane de lei ce reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului, aproximativ 4,7 milioane de lei provin din FEDR, în timp ce 1,9 milioane de lei provin de la Bugetul de Stat. Proiectul are o perioadă de implementare de 55 de luni, începând cu 1 decembrie 2018, deservind comunitatea locală.
Reabilitarea termică a clădirii Serviciului Județean de Ambulanță Alexandria – proiect ce are o perioadă de implementare de 49 de luni, începând cu 1 februarie 2017 – va fi realizată cu fonduri nerambursabile accesate prin intermediul Axei prioritare 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B „Clădiri publice”. Prin acest proiect sunt solicitate fonduri a căror valoare totală eligibilă este de aproape 1,6 milioane de lei, din care 1,4 constituie contribuția FEDR, aproape 214 mii de lei – fonduri alocate de la Bugetul de Stat, în timp ce aproape 33 de mii de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului.
Până la acest moment, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse 1.121 de proiecte (inclusiv aplicațiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, 73 de aplicații, cu o valoare eligibilă de peste 645 de milioane de lei, provin din județul Teleorman.