Prin această investiție, Primăria Orașului Titu urmărește revitalizarea fizică, economică și socială a unor comunități marginalizate din localitate prin reabilitarea a peste șase kilometri de străzi și realizarea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Școlii Gimnaziale „Pictor N. Grigorescu” și construirea unui bloc cu 15 locuințe sociale.
Durata de implementare a proiectului este de 72 de luni, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2023, bugetul având o valoare totală de 27.114.421,95 lei, din care aproape 19,77 milioane de euro este valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), peste trei milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, iar 4,32 milioane de lei este contribuția orașului Titu.
Până la această dată, în cadrul priorității de investiții 13.1, unde au putut fi depuse proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii, inclusiv pe apelul destinat teritoriului acoperit de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), s-au transmis 38 de aplicații în valoare totală de 710,44 milioane de lei, ce au solicitat 658,77 milioane de lei - fonduri nerambursabile. Pentru 26 dintre ele s-au semnat contracte de finanțare cu o valoare totală de aproape 500 de milioane de lei, solicitând fonduri publice în valoare de 473 de milioane de lei.
La nivelul regiunii de dezvoltare Sud – Muntenia au fost transmise până acum 2.097 cereri de finanțare care au o valoare totală de 20,43 miliarde de lei, solicitând fonduri publice de peste 14,34 miliarde de lei. Pentru 812 dintre ele au fost semnate contracte de finanțare în valoare totală de 8,47 miliarde de lei, cu fonduri nerambursabile solicitate în cuantum de peste 7,2 miliarde de lei. Sumele includ și aplicația al cărui beneficiar unic este ANCPI, în cadrul Axei prioritare 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru şi cartea funciară”, și care are o valoare totală de aproape 1,44 de miliarde de lei, respectiv o valoare nerambursabilă de peste 1,22 miliarde de lei.
Potențialii beneficiari din județul Dâmbovița au transmis 347 de cereri de finanțare ce au însumat o valoare totală de aproape 3,24 miliarde de lei și au solicitat fonduri nerambursabile de 2,37 miliarde de lei. Pentru 164 dintre acestea s-au semnat contracte de finanțare în valoare totală de aproape 1,48 miliarde de lei, ce au solicitat fonduri publice în valoare de peste 1,28 miliarde de lei.