Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

ADR Sud Muntenia – Conferință de prezentare a Raportului anual privind implementarea POR

Joi, 19 decembrie, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a avut loc evenimentul organizat cu scopul prezentării Raportului anual privind implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR).

În acest sens au fost dezbătute subiecte ce au adus în prim-plan stadiul de implementare a Programului în regiunea Sud Muntenia, activitatea desfășurată de Agenție până în prezent, precum și perspectivele viitorului exercițiu financiar. Astfel, a fost evidențiat modul în care Programul contribuie la dezvoltarea economică a comunităților locale, în acest scop Agenția derulând o intensă activitate atât în sprijinul solicitanților de finanțare nerambursabilă, cât și al beneficiarilor. Ca urmare a acestui demers, la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin intermediul celor 1.178 de aplicații înregistrate, sunt solicitate peste 8 miliarde de lei. Din aceste aplicații depuse, pentru 648 au fost semnate contractatele de finanțare a căror valoare solicitată depășește 4,8 miliarde de lei, unele aflându-se în etapa de implementare, altele fiind în monitorizare.

În cadrul evenimentului, Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a subliniat că activitatea intensă și responsabilă desfășurată până la această dată, trebuie să devină o constantă, deoarece „urmează un an important care aduce posibilitatea ca agențiile pentru dezvoltare regională să fie desemnate autorități de management pentru viitorul Program Operațional Regional”.

Pe lângă activitățile derivate din calitatea de Organism Intermediar, ADR Sud Muntenia a inițiat o intensă campanie destinată elaborării documentelor strategice pentru viitoarea perioadă de programare, fiind totodată partener în numeroase proiecte cu finanțare europeană.  Prin aceste proiecte, Agenția încurajează accesarea unor căi noi de dezvoltare economică sustenabilă, prin care antreprenorii, inovatorii, creatorii, susținătorii locali și regionali sunt determinați să descopere provocări antreprenoriale actuale și să dezvolte idei de proiecte inedite ce vor putea fi finanțate în următoarea perioadă de programare.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanţare din Regio puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167,e-mail:info.regio@adrmuntenia.ro