Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Vizita reprezentanților Comisiei Europene la proiectele REGIO implementate în județul Dâmbovița

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea a patru proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, implementate cu succes în județul Dâmbovița. Astfel, timp de două zile, în perioada 23-24 noiembrie, delegația Comisiei Europene condusă de Sofia Alves, director DG Regio pentru Politici urbane și coeziune, alături de managerii de program - Nicola Aimi și Irina Sofletea, s-a aflat în județul Dâmbovița pentru a vedea beneficiile aduse comunităților locale de proiectelor finanțate din fonduri europene.

Din delegație au mai făcut parte reprezentanții ADR Sud-Muntenia, conduși de Mariana Vișan, directorul Organismului Intermediar POR 2014-2020, alături de autoritățile publice locale din Târgoviște, Răzvad, Aninoasa și Consiliul Județean Dâmbovița.

Primul proiect vizitat, în data de 23 noiembrie, a fost „Dezvoltarea infrastructurii de transport din Județul Dâmbovița prin modernizarea drumurilor județene DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită Județ Prahova - Moreni - Gura Ocniței - Răzvad - Ulmi - Târgoviște - Comișani - Bucșani - Băleni - Dobra - Finta - Bilciurești – Cojasca - Cornești - Butimanu - Niculești - limită Județ Ilfov”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu municipiile Târgoviște și Moreni. Cu o valoare totală de 46.510.609,30 de euro, proiectul a avut o perioadă de implementare de 110 de luni.

În 24 noiembrie, reprezentanții Comisiei Europene au vizitat următoarele proiecte:

„Restaurarea și Consolidarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” - Mănăstirea Viforâta”, proiect al cărui beneficiar este Primăria comunei Aninoasa în parteneriat cu Mănăstirea Viforâta. Cu o valoare totală de 1.740.159,80 de euro, proiectul a avut o perioadă de implementare de 102 de luni.

„Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”, proiect al cărui beneficiar este Primăria Municipiului Târgoviște. Cu o valoare totală de 24.726.160,66 de euro, proiectul a avut o perioadă de implementare de 91 de luni.

„Reabilitare, modernizare, extindere, dotare Școala Gimnazială Răzvad, comuna Răzvad, Județul Dâmbovița” proiect al cărui beneficiar este Primăria comunei Răzvad. Cu o valoare totală de 1.655.277,34 de euro, proiectul a avut o perioadă de implementare de 70 de luni.

Pentru a reliefa impactul fondurilor europene accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, Agenția a derulat, anul acesta, o campanie de promovare a proiectelor care au îmbunătățit viața comunităților locale. Timp de cinci luni ați avut posibilitatea să călătoriți alături de noi prin cele șapte județe ale regiunii pentru a vedea impactul investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene asupra comunităților, care pot constitui o sursă de inspirație pentru următorul exercițiu financiar.

Puteți afla poveștile proiectelor Regio, accesând următorul link: https://2014-2020.adrmuntenia.ro/proiecte-de-succes-finantate-prin-programul-operational-regional-2014202/static/2361