Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Studenții de la Facultatea de Științe și Inginerie din municipiul Alexandria, participanti la o sesiune de informare despre POR 2014 - 2020

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat vineri, 24 noiembrie, o sesiune de informare destinată studenților Universităţii „Valahia” - Facultatea de Științe și Inginerie din municipiul Alexandria. 

Evenimentul de informare a avut drep scop promovarea Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 în rândul tinerilor studenţi și informarea lor cu privire la sprijinul, implicarea şi contribuţia Uniunii Europene la dezvoltarea echilibrată a regiunilor României.

„Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, a iniţiat, începând cu anul 2011, o formă de parteneriat cu principalele instituţii de învăţământ superior din regiunea Sud Muntenia, în vederea creșterii gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind oportunitățile de dezvoltare durabilă pentru creșterea calității vieții în comunitățile locale, prin accesarea de fonduri nerambursabile din cadrul programelor de finanțare europene. Astfel, această acţiune face parte din seria de evenimente organizate în colaborare cu universităţile din Sud Muntenia, fiind cea de-a opta sesiune de informare destinată studenţilor de la nivelul regiunii noastre”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat.

Totodată, cu această ocazie, tinerii au aflat detalii despre oportunităţile de carieră oferite de Agenție, prin programul destinat exclusiv studenţilor din Sud Muntenia, care doresc să-și petreacă vacanța estivală într-un mod activ. Prin această iniţiativă de angajare a tinerilor cu contract de muncă, pe perioada vacanţei de vară, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia doreşte să ofere avantajul familiarizării studenţilor cu programele finanţate de Uniunea Europeană, dar şi cu un mediu de lucru performant. 

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru POR 2014 - 2020 şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din POR puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro