Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Seminar de informare privind oportunităţile de finanţare POR, la ADR Sud Muntenia

3-1505305923.jpg

Miercuri, 13 septembrie, ADR Sud Muntenia a organizat un seminar de informare privind Programul Operaţional Regional, destinat potenţialilor beneficiari din regiunea noastră. Acest eveniment, ce a avut loc la sediul Agenţiei din Călăraşi, deschide o nouă caravană de promovare a oportunităţilor de finanţare lansate în cadrul POR 2014 – 2020.

Cu această ocazie au fost prezentate şi analizate condiţiile de accesare a fondurilor nerambursabile destinate mediului public (autorităţi publice locale, direcţii deconcentrate, unităţi de cult, precum şi ONG-uri) în cadrul apelurilor deschise aferente Programului Operaţional Regional, inclusiv a apelurilor de proiecte dedicate sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

În deschiderea evenimentului, Daniela Traian, director adjunct Dezvoltare şi Comunicare, a oferit detalii despre stadiul implementării POR 2014 – 2020 la nivelul regiunii Sud Muntenia, unde până la această dată, s-a depus un număr total de 747 de proiecte, prin care aplicanţii solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de peste 2,6 miliarde de lei. Dintre acestea, până în prezent s-au semnat contracte de finanţare pentru 54 de proiecte, a căror valoare nerambursabilă solicitată este de aproape 415 milioane de lei.

Discuţiile din cadrul întâlnirii de lucru de lucru, la care au participat aproximativ 40 de persoane, au vizat tipul de activităţi şi solicitanţi eligibili pentru investiţii de reabilitare termică a clădirilor rezidenţiale şi publice (P.I. 3.1 A şi B), de mobilitate urbană (A.P. 3, P.I. 4e, O.S. 3.2), de revitalizare a oraşelor (P.I. 5.2), de îmbunătăţire a infrastructurii de turism (P.I. 7.1) şi de reabilitare a unităţilor de primiri urgenţe (P.I. 8.2). În ceea ce priveşte investiţiile ce au ca scop sprijinirea obiectivelor SUERD, s-a analizat modalitatea prin care cele patru judeţe eligibile de la nivelul regiunii noastre – Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu şi Teleorman - pot obţine fonduri nerambursabile pentru protejarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural (P.I. 5.1), pentru revitalizarea oraşelor (P.I. 5.2), pentru modernizarea drumurilor judeţene (P.I. 6.1), precum şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii de turism (P.I. 7.1).

Următoarele seminarii de informare din cadrul celei de-a patra caravane de promovare POR organizată în acest an vor avea loc astfel:

- 14 septembrie, mun. Ploieşti, sediul CJ Prahova;

- 19 septembrie, mun. Piteşti, sediul CJ Argeş;

- 20 septembrie, mun. Târgovişte, sediul CJ Dâmboviţa.

Reamintim că cei interesaţi să participe la unul dintre aceste seminarii de informare sunt invitaţi să se înscrie prin formularul disponibil aici - https://goo.gl/forms/d7lXOX9TphNj0Qcs1, cu menţiunea că pe site-ul http://regio.adrmuntenia.ro, secţiunea POR 2014 – 2020 > Ştiri, precum şi pe pagina FB a Agenţiei - www.facebook.com/adrsudmuntenia/ vor fi postate în timp util informaţii privind Caravana de promovare POR 2014 - 2020.