Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Programul Operational Regional si mass-media regionala

Marti, 16 septembrie 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, a organizat la Pitesti o intalnire informala cu reprezentantii mass-media din regiunea Sud Muntenia, in cadrul careia a fost prezentat stadiul implementarii REGIO (Programului Operational Regional) . La eveniment au participat:  domnul Gabriel Friptu, director general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional- Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, domnul  Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia  si doamna Mariana Visan, director adjunct al Directiei Organism Intermediar- ADR Sud Muntenia.
Intalnirea a avut ca scop  asigurarea transparentei cheltuirii fondurilor comunitare in Regiunea Sud Muntenia  dar si  promovarea Programul Operational Regional. Regio  este unul dintre programele cu finantare europeana ce sprijina dezvoltarea Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana. Bugetul total de aproximativ 4,4 miliarde de euro pentru perioada 2007 - 2013 va fi folosit pentru sprijinirea dezvoltarii echilibrate si durabile a regiunilor Romaniei. 84% din buget reprezinta finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar restul provine din fonduri romanesti publice (14%) si private (2%). Pentru regiunea Sud Muntenia sunt alocate fonduri de aproximativ 630 de milioane de euro. Distributia fondurilor se realizeaza pe axe prioritare, fiecare axa avand alocat un anumit buget si cuprinzand un numar de domenii cheie de interventie ce urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare.
Primul contract de finantare din Regio a fost semnat pe 24 iulie 2008, beneficiarul finantarii fiind Consiliului Judetean Ialomita. Până la data de 9 septembrie 2008, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au fost depuse 73 de cereri de finantare din care 30 au fost respinse .
ADR Sud Muntenia  este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Dezvoltare proiecte, monitorizare si evaluare POR : 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax : 0242-313-167 , email : oi@adrmuntenia.ro .