Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Peste 140 de proiecte depuse în cadrul POR 2014 - 2020 pentru Sud Muntenia

1-1476253403.jpg

Marţi, 11 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, la Călăraşi, o conferinţă de presă cu scopul de a prezenta Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, cu accent pe oportunităţile de finanţare pe care le au atât mediul public, cât şi cel privat din regiunea Sud Muntenia. 

Totodată, cu această ocazie, jurnaliştii au aflat informaţii despre liniile de finanţare active în prezent în cadrul programului, condiţiile de accesare a fondurilor nerambursabile europene alocate Sud Munteniei prin POR 2014 – 2020, precum şi detalii despre stadiul depunerii aplicaţiilor la nivelul regiunii noastre.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat privitor la stadiul derulării POR 2014 – 2020 în regiunea noastră următoarele:

„Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 a demarat cu mai multă consistenţă spre jumătatea acestui an. În prezent, în cadrul programului sunt o serie de linii de finanţare deschise, prin care potenţialii beneficiari pot depune proiecte pentru a obţine fonduri nerambursabile, şi anume: Prioritatea de investiţii 2.1 A, destinată microîntreprinderilor; Prioritatea de investiţii 3.1 A, prin care pot fi realizate proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale; Prioritatea de investiţii 5.1, ce vizează dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural; Prioritatea de investiţii 5.2, pentru revitalizarea oraşelor; Prioritatea de investiţii 6.1, pentru modernizarea reţelei de drumuri; Prioritatea de investiţii 7.1, prin care pot fi realizate proiecte pentru infrastructura de turism în staţiuni balneare, climatice şi balneoclimatice; Prioritatea de investiţii 8.1 – Obiectivul specific 8.3, ce vizează dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. Restul liniilor de finanţare din POR sunt în diferite etape, fie ghidurile solicitantului sunt în consultare publică, fie se află în stadiul de pregătire, urmând ca şi acestea în perioada următoare să se lanseze.

Până în acest moment, în regiunea Sud Muntenia s-au depus proiecte doar în cadrul a trei priorităţi de investiţii. În total au fost depuse 143 de proiecte la nivelul regiunii noastre, în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei, din care valoarea eligibilă a acestora este de peste 370 de milioane de lei. Cererile de finanţare vizează investiţii pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor (Prioritatea de investiţii 2.1 A – Microîntreprinderi: 133 de proiecte depuse), dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural (Prioritatea de investiţii 5.1: 9 proiecte depuse), precum şi pentru modernizarea reţelei de drumuri judeţene (Prioritatea de investiţii 6.1 – un proiect depus).”

Conferinţa de presă, la care au participat aproximativ 20 de jurnalişti, a fost organizată cu sprijinul Axei prioritare 12 „Asistenţă tehnică”, finanţată din Regio 2014 - 2020, aceasta având scopul de a creşte gradul de transparenţă şi de conştientizare a opiniei publice privind oportunităţile de finanţare ale Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.