Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Noi lucrări de reabilitare urbană finalizate la Târgovişte, cu ajutorul fondurilor Regio!

m12_dupa-1466081741.jpg

În data de 16 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la conferinţa de presă organizată de Primăria Municipiului Târgovişte, cu ocazia finalizării proiectului „Reabilitare şi modernizare infrastructură utilităţi publice urbane, reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona ’B’ a zonei de acţiune urbană din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”.

Prin acest proiect, Unitatea Administrativ-Teritorială Târgovişte a obţinut finanţare nerambursabilă în toamna anului 2010, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de Dezvoltare Urbană”.

Investiţia, care s-a derulat pe o perioadă de 69 de luni, însumează o valoare totală de aproximativ 73 de milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de peste 55 de milioane de lei (fonduri FEDR – 45.386.578,63 lei; fonduri de la bugetul de stat -  9.958.498,83 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 1.141.019,15 lei).

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) B cuprinde patru cartiere din municipiul reşedinţă al judeţului Dâmboviţa: Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, Micro XI şi Micro XII.

Prin acest proiect s-au realizat lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelelor stradale, a aleilor dintre blocuri şi a trotuarelor din interiorul zonei B. De asemenea, aici au fost construite piste pentru biciclişti, au fost amenajate aproximativ 3.000 de locuri de parcare, au fost modernizate şase staţii pentru transportul public în comun, au fost reabilitate scuarurile şi au fost create spaţii verzi în interiorul zonei vizate prin proiect. Totodată, s-au amenajat aici şase spaţii de joacă pentru copii şi a fost înlocuită reţeaua de iluminat public.

Această investiţie face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte, alături de proiectele „Reabilitare şi modernizare infrastructură utilităţi publice urbane, reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona A a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa” şi „Dotarea cu echipamente pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană din Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”, pentru care municipalitatea a solicitat finanţare nerambursabilă de aproximativ 118 milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.