Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Liviu Gabriel Muşat: „Suntem la înălțimea rigorilor europene și ne putem alinia la nivel țărilor din Uniunea Europeană”

Liviu Gabriel Muşat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a acordat un scurt interviu postului de televiziune Antena 3 Pitești, în cadrul Galei Concursului „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”. În reportajul difuzat pe data de 27 noiembrie, directorul general al Agenției a precizat că evenimentul este o primă inițiativă, la nivel de regiunilor de dezvoltare, în a-și premia proiectele de succes realizate cu ajutorul fondurilor europene. „De prea multe ori vorbim de lucruri mai puțin bune și uităm să ne apreciem premianții. Prin ducerea la bun sfârșit a unor astfel de proiecte, putem transmite un mesaj foarte puternic partenerilor noștri europeni: Suntem la înălțimea rigorilor lor și ne putem alinia la nivel țărilor din Uniunea Europeană”, a transmis directorul general Liviu Gabriel Mușat.

De asemenea, au avut scurte intervenții și reprezentanții Comisiei Europene, Sofia Alves - director DG Regio și Nicola Aimi - expert senior, Direcția Generală Politică Regională și Urbană.

Sofia Alves: „Suntem aici să sărbătorim aceste rezultate, să conștientizăm politica de coeziune și unitate. Este important să punem în aplicare proiectele, să le implementăm, dar este, de asemenea, foarte important să informăm cetățenii că acestea există și că sunt rezultatul unui parteneriat bun la nivel european.”

Nicola Aimi: „Ați fost prima Agenție pentru Dezvoltare Regională al cărui Program Regional 2021-2027 a fost aprobat, iar lucrurile merg foarte bine în prezent. Ceea ce vă diferențiază, sunt aceste ințiative care apropie politica de coeziune de cetățeni.”

Reportajul este publicat la adresa: https://www.facebook.com/Antena3Pitesti/videos/1036275447431122/