Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Întâlnire de lucru pentru prezentarea oportunităților de finanțare privind perioada 2021-2027 pentru cercetare și inovare!

Astăzi, 4 noiembrie, Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud - Muntenia, la invitația președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a participat la o întâlnire cu reprezentanții institutelor de cercetare și universităților din județul Argeș.

Reuniunea de lucru a avut ca obiectiv prezentarea oportunităților de finanțare din Programul Operațional Regional (POR) Sud – Muntenia 2021-2027 în domeniul cercetării și inovării.

Cu această ocazie, director general al ADR Sud – Muntenia, Liviu Mușat, a precizat că inovarea  reprezintă o componentă importantă a creșterii economice durabile și a tranziției spre economia bazată pe cunoaștere. „Am avut astăzi o întâlnire fructuoasă și cred că este foarte important să lucrăm în parteneriat. Sunt convins că doar împreună putem avea un program cât mai bun, care să răspundă fidel nevoilor și realităților regiunii noastre, inclusiv în zona cercetării, dezvoltării și inovării. Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027 va fi finalizat la sfârșitul acestui an și sperăm ca începând din semestrul al doilea al anului viitor să putem finanța primele proiecte din Argeș și din Regiune”, a precizat Liviu Mușat.

Astfel, în vederea întăririi colaborării dintre mediul de cercetare și industrie, investițiile finanțate prin POR Sud - Muntenia 2021-2027 vor sprijini transferul tehnologic în beneficiul IMM-urilor prin crearea și dezvoltarea entităților de transfer tehnologic în regiune, precum și a serviciilor de suport ale transferului tehnologic (inclusiv servicii pentru inovarea bazată pe design).

”Am considerat important să organizăm o astfel întâlnire de informare a directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, cu mediul de cercetare și universitar din județ, precum și cu autoritățile locale. Din punct de vedere al cercetării, suntem județul cu cele mai multe domenii acoperite, de la pomicultură până la cercetări nucleare. Încercăm o colaborare între mediul universitar, cel de cercetare, autorități locale și, de ce nu, și cu mediul de afaceri pe ceea ce înseamnă exercițiul financiar european 2021-2027,  pentru că avem această oportunitate prin care putem accesa fonduri europene pentru cercetare, inovare și dezvoltare”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia invită actorii interesați atât din județul Argeș, cât și din celelalte județe ale regiunii să transmită propuneri, sugestii şi opinii privind versiunea de lucru nr. 3 a Programului Operațional Regional Sud – Muntenia 2021-2027, aflat în consultare publică pe site-ul agenției, până în data de 2 decembrie 2021, la adresa de e-mail: amsudmuntenia@adrmuntenia.ro.

Documentul poate fi descărcat de pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro, secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > POR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, link: https://www.adrmuntenia.ro/por-sud--muntenia-20212027/static/1295.