Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Încă 40 de zile pentru înscrierea la concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia organizează în perioada august-noiembrie 2023, concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”. Vă reamintim că în cadrul concursului vor fi premiați beneficiarii care au implementat cu succes proiecte finanțate în cadrul POR 2014-2020, în cele șapte județe ale regiunii: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Astfel, în acest moment ne aflăm în plin proces de înscriere în concurs a proiectelor care au primit cofinanțare UE de la Fondul european de dezvoltare regională, prin POR 2014-2020. Beneficiarii REGIO se pot înregistra online, până la finele lunii septembrie, accesând următorul link: https://concurs.adrsm.ro/ . Candidații trebuie să încarce în aplicație o scurtă descriere a proiectului, imagini de înaltă rezoluție și declarația beneficiarului.

Proiectele înscrise în competiție trebuie să îndeplinească două condiții:

• stadiul fizic al proiectului, menționat în ultimul raport de progres transmis la ADR Sud-Muntenia, să fie de cel puțin 90%;

• proiectul nu face obiectul cercetării în cadrul unui dosar penal.

Calendarul concursului:

1 august - 30 septembrie: Perioada de înscriere a proiectelor

1 octombrie – 2 octombrie: Evaluarea candidaturilor depuse

3 octombrie: Afișarea candidaților eligibili

4 octombrie – 1 noiembrie: Perioada de votare a proiectelor

2 - 3 noiembrie: Ierarhizarea proiectelor în urma voturilor publicului

Noiembrie 2023: Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”

În cadrul competiției, un proiect poate candida doar pe unul dintre cele 10 domenii tematice stabilite de organizator: afaceri, dezvoltare urbană, regenerare urbană, eficiență energetică, infrastructură rutieră, patrimoniu cultural, social, educație, sănătate și turism.

Perioada de votare a proiectelor se va deschide începând cu data de 4 octombrie 2023, iar ADR Sud-Muntenia va premia primele trei proiecte clasate pe fiecare domeniu în parte. De asemenea, pentru votanți am pregătit premii atractive. Vom acorda, prin tragere la sorți, trei premii ce constau în city-break-uri în zonele turistice din regiunea Sud-Muntenia.

Premierea câștigătorilor se va face în cadrul Galei „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”, organizată în luna noiembrie, la o dată ce va fi anunțată ulterior prin intermediul platformelor de comunicare ale Agenției.

Mai multe detalii puteți găsi în regulamentul concursului, publicat aici: https://concurs.adrsm.ro/regulation .