Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Inaugurarea Școlii Gimnaziale „George Enescu” din Sinaia, modernizată cu ajutorul Regio

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a participat luni, 15 ianuarie a.c., alături de primarul orașului, Vlad Oprea, la evenimentul de inaugurare al Școlii Gimnaziale „George Enescu” din Sinaia, județul Prahova.

Investiția a fost finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 -„Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9b - „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”, Obiectivul specific 13.1 - „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România”.

Școala Generală „George Enescu” reprezintă unul dintre cele patru obiective de investiții propuse spre reabilitate în cadrul proiectului „Sinaia 3.0. Educație”. Valoarea totală a acestora este de 22.998.517,45 lei, din care peste 12.6 milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă pentru Școala Gimnazială „George Enescu”.

Obiectivele specifice ale proiectului au vizat creşterea calităţii serviciilor educaţionale și a atractivităţii oraşului Sinaia prin îmbunătățirea calităţii actului educaţional pentru 420 de elevi de ciclu primar și de gimnaziu.

Proiectul a presupus reabilitarea clădirii școlii și a terenului de sport, precum și construirea unei săli de sport și a anexelor. Totodată, la parterul clădirii a fost construită o piscină.