Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Grupul pentru parteneriat local Argeș a dat startul viitoarei perioade de programare!

Inițiativele ADR Sud Muntenia privind elaborarea Planului de dezvoltare regională 2021-2027, derulate în vederea pregătirii viitorului exercițiu financiar, au adus astăzi, 18 noiembrie, în prim-plan județul Argeș.

Astfel, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu, și a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, a avut loc prima întâlnire consultativă a Grupului pentru parteneriat local Argeș. În acest context, directorul ADR Sud Muntenia a prezentat stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 (Regio) la nivelul regiunii, subliniind totodată faptul că: „la nivelul Agenției se desfășoară o activitate deosebit de intensă. Pe de o parte, avem în vedere evaluarea, monitorizarea proiectelor depuse, respectiv în curs de implementare, astfel încât Regio să dezvolte durabil și inteligent comunitățile locale. Pe de altă parte, trebuie să ne concentrăm și asupra viitoarei perioade de programare; în acest sens, întâlnirile destinate grupurilor pentru parteneriatul local sunt pași siguri spre o regiune inteligentă, ecologică, conectată, socială și mai aproape de cetățeni!”.

Evenimentul desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș  a reunit reprezentanți ai autorităților publice, ai mediului academic și de cercetare, ai mediului privat, precum și ai societății civile care, prin implicarea în procesul consultativ, au pus bazele unui dialog constructiv privind viitorul regiunii în cadrul noii perioade de programare.