Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Garanţii pentru IMM-uri în valoare de 100 de milioane de euro!

Comisia Europeană a adoptat, marţi, 29 martie, Programul Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri” 2014-2020, pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii din România! 

Valoarea investiţiei oferite prin Fondul European pentruDezvoltare Regională, sub formă de garanţii, este de aşteptat să crească de patru ori - până la 400 de milioane de euro sau mai mult - datorită efectului de pârghie al investiţiilor private în credite pentru IMM-uri. 
Programul are ca obiectiv încurajarea statelor membre să utilizeze iniţiativa comună elaborată de Comisie şi Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI), pentru a stimula accesul la finanţare al întreprinderilor mici europene.

Cele 100 de milioane de euro prevăzute pentru programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” au fost realocate din Programul Operaţional Regional 2014-2020, unde au fost iniţial planificate pentru garanţii. Păstrând acest obiectiv iniţial, Programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” va pune în aplicare schema într-un mod mai eficient, datorită implicării grupului BEI şi a fondurilor programului „Orizont 2020”.