Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Au mai rămas 25 de zile pentru înscrierea la concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”

Beneficiarii proiectelor europene implementate cu succes prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, mai au la dispoziție 25 de zile pentru a se înscrie la concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”, derulat, în perioada august-noiembrie 2023, de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia. Organizat la sfârșitul perioadei de implementare a POR 2014-2020, concursul a luat naștere din dorința de a promova proiectele finanțate cu succes prin REGIO, în toate cele șapte județe componente ale regiunii de dezvoltarea Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman), de a-i răsplăti pe beneficiarii acestora pentru munca depusă și de a-i încuraja să privească cu optimism spre oportunitățile viitoare.

Astfel, au mai rămas 25 de zile pentru înscriere în concurs a proiectelor care au primit cofinanțare UE de la Fondul european de dezvoltare regională, prin POR 2014-2020. Beneficiarii REGIO se pot înregistra online, până la finele lunii septembrie, accesând următorul link: https://concurs.adrsm.ro/ . Candidații trebuie să încarce în aplicație o scurtă descriere a proiectului, imagini de înaltă rezoluție și declarația beneficiarului.

Proiectele înscrise în competiție trebuie să îndeplinească două condiții:

• stadiul fizic al proiectului, menționat în ultimul raport de progres transmis la ADR Sud-Muntenia, să fie de cel puțin 90%;

• proiectul nu face obiectul cercetării în cadrul unui dosar penal.

Calendarul concursului:

1 august - 30 septembrie: Perioada de înscriere a proiectelor

1 octombrie – 2 octombrie: Evaluarea candidaturilor depuse

3 octombrie: Afișarea candidaților eligibili

4 octombrie – 1 noiembrie: Perioada de votare a proiectelor

2 - 3 noiembrie: Ierarhizarea proiectelor în urma voturilor publicului

Noiembrie 2023: Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”

În cadrul competiției, un proiect poate candida doar pe unul dintre cele 10 domenii tematice stabilite de organizator: afaceridezvoltare urbanăregenerare urbanăeficiență energeticăinfrastructură rutierăpatrimoniu culturalsocialeducațiesănătate și turism.

Perioada de votare a proiectelor se va deschide începând cu data de 4 octombrie 2023, iar ADR Sud-Muntenia va premia primele trei proiecte clasate pe fiecare domeniu în parte, cu două excepții: domeniul Patrimoniu cultural și Afaceri, unde vor fi acordate câte șase proiecte. La Patrimoniu cultural vor fi premiate câte trei proiecte pentru Monumente istorice și Biserici, iar la domeniul Afaceri vor fi acordate trei premii pentru Microîntreprinderi și IMM-uri. De asemenea, pentru votanți am pregătit premii atractive. Vom acorda, prin tragere la sorți, trei premii ce constau în city-break-uri în zonele turistice din regiunea Sud-Muntenia.

Premierea câștigătorilor se va face în cadrul Galei „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!”, organizată în luna noiembrie, la o dată ce va fi anunțată ulterior prin intermediul platformelor de comunicare ale Agenției.

Mai multe detalii puteți găsi în regulamentul concursului, publicat aici: https://concurs.adrsm.ro/regulation .