Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

ADR Sud Muntenia, împreună cu ambasadorii Liceului „Danubius” din Călăraşi au sărbătorit Ziua Europei

dsc_0694-1494340614.jpg

Astăzi, 9 mai, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a sărbătorit Ziua Europei împreună cu elevi-ambasadori din clasele IX - XI de la Liceul „Danubius” din Călăraşi, îndrumaţi de profesorii coordonatori implicaţi în proiectul „Şcoli Ambasador ale Parlamentului European”.

Evenimentul, denumit simbolic „Repere ale Diversităţii Europene”, s-a desfăşurat la sediul Agenţiei şi a avut ca scop promovarea unei gândiri europene şi popularizarea fenomenului de „Uniune Europeană” în rândul elevilor, precum şi prezentarea investiţiilor realizate la nivelul regiunii Sud Muntenia, cu ajutorul fondurilor europene alocate prin Programul Operaţional Regional.

În deschidere, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Muşat, a mulţumit partenerilor pentru implicarea în acest proiect şi a vorbit elevilor despre Uniunea Europeană şi importanţa pe care o are pentru noi, toţi locuitorii ei:

„Vă mulţumim că aţi ales să fim parteneri în acest proiect. În definitiv, parteneriatul este întocmai unul din cuvintele-cheie de mare însemnătate ale acestei construcţii, numite Uniunea Europeană, care astăzi sărbătoreşte 67 de ani.

Vreau să vă felicit, cadre didactice şi elevi ai Liceului `Danubius`, pentru implicarea şi interesul pe care îl acordaţi acestui domeniu atât de important. Ceea ce dumneavoastră aţi făcut în cadrul acestui proiect, prin reliefarea rezultatelor obţinute în urma derulării fondurilor europene, reprezintă cel mai bun demers pentru a promova programele europene care sprijină dezvoltarea comunităţilor locale. Puterea exemplului este cea mai importantă pentru a demonstra necesitatea apartenenţei noastre la această construcţie, numită Uniunea Europeană.”

În acest an am sărbătorit Ziua Uniunii Europene printr-o colaborare deosebită cu liceeni şi profesori din cadrul Liceului „Danubius”, ce a avut ca rezultat final cartografierea proiectelor finanţate din POR de la nivelul judeţului Călăraşi.

Pe parcursul evenimentului, liceenii, organizaţi pe echipe, au construit un puzzle cu harta judeţului Călăraşi, pe care, ulterior, au încercat să identifice locurile de implementare a cât mai multor proiecte realizate la nivelul judeţului nostru.

La finalul acţiunii, elevii şi cadrele didactice de la Liceul „Danubius” au primit, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în acest proiect, diplome de participare din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Cadrele didactice – ambasadori seniori care au fost astăzi alături de noi şi cărora le mulţumim pentru implicarea activă în acest proiect destinat Zilei Europei sunt: Dumitrel Toma, Loredana Mira, Roxana Dumitrescu, Mirela Ispir şi Valentina Stanciu.

Această sărbătoare reprezintă o zi a bucuriei de a fi împreună şi a voinţei de solidaritate a marii comunităţi din care fac parte cetăţenii Europei Unite, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.