Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

ADR Sud Muntenia – întâlnire de lucru cu reprezentanții DG Regio

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat în data de 20 septembrie, la sediul central din Călărași, întâlnirea de lucru a reprezentanților Direcției Generale Regio (DG Regio) și conducerea structurilor Agenției. Demersul a avut ca scop analiza principalelor provocări ale implementării Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), precum și a soluțiilor identificate în cadrul activității susținute, desfășurate în sprijinul solicitanților de finanțare europeană.

În acest context, Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a prezentat rezultatele programelor și ale subprogramelor pe care Agenția le-a implementat de-a lungul timpului, în calitate de Organism Intermediar, de lider de proiect sau de partener: „ Speranța noastră este ca viitorul POR să răspundă cât mai bine nevoilor comunității din regiunea Sud Muntenia, indiferent că vorbim de un program național sau dedicat regiunii. În ceea ce ne privește pe noi, Agenția, suntem gata să îndeplinim toate atribuțiile ce ne vor fi desemnate în cadrul viitorului exercițiu financiar, indiferent de structura acestuia ” . Concomitent, a fost evidențiată maniera în care instituția a contribuit la stimularea dezvoltării socio-economice a regiunii prin investițiile atrase sau prin felul în care a fost promovat potențialul economic al regiunii Sud Muntenia.

De asemenea, au fost abordate perspectivele post 2020 pentru ca viitoarea perioadă de programare să corespundă provocărilor, necesităților și așteptărilor ce au fost reperate la nivelul regiunii Sud Muntenia, ca urmare a consultărilor realizate atât cu reprezentanții mediului privat, cât și ai autorităților publice. Astfel, obiectivele de politică pe care Comisia Europeană le propune în cadrul noului program vor face din regiunea noastră o regiune inteligentă, ecologică, eficientă din punct de vedere energetic, conectată și socială, și, nu în ultimul rând, mai aproape de cetățeni.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanţare din Regio puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.