Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Seminar de instruire destinat beneficiarilor ialomițeni de fonduri Regio

În data de 15 aprilie, în prezența directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, și a președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, s-a desfășurat la Slobozia seminarul de instruire destinat autorităților publice care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

Evenimentul, organizat de Direcția Organism Intermediar POR, a avut scopul de a prezenta cadrul de implementare a proiectelor depuse spre finanțare prin Axa prioritară 5 „Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, apel dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), precum și prin Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”. De asemenea, recomandările experților Agenției au vizat întocmirea corectă a materialelor de publicitate, conform Manualului de identitate vizuală, elaborarea cererilor de rambursare, realizarea achizițiilor în baza legislației în vigoare și a instrucțiunilor emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Totodată, participanții au fost puși în temă cu procedurile specifice implementării proiectelor, astfel încât monitorizarea acestora să se realizeze corect.

Prin organizarea acestui seminar de instruire, ADR Sud Muntenia continuă procesul de susținere a beneficiarilor de fonduri europene prin informarea lor constantă, astfel încât proiectele de investiții depuse de aceștia să determine creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale pentru dezvoltarea mediului de afaceri, a infrastructurii și a serviciilor.  

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanţare din Regio puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.