Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Lansarea proiectului de reabilitare a Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Săpunari din judeţul Călăraşi

Marţi, 25 iunie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la conferinţa de lansare a proiectului privind reabilitarea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Săpunari din judeţul Călăraşi.

          Judeţul Călăraşi a semnat, în data de 1 aprilie, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Săpunari, judeţul Călăraşi”în cadrul Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, DMI 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

          Directorul Liviu Muşat a declarat în deschiderea conferinţei de lansare următoarele:   „Orice demarare de proiect este pentru noi un moment important, mai ales când ştim că acest contract vine din lista de rezerve. El a fost dorit mult de administraţia călărăşeană, de specialiştii de la spital şi, bineînţeles, de locuitorii din acea zonă a judeţului.

          Pentru acest proiect am semnat contractul de finanţare în data de 1 aprilie, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de domnul vicepremier Liviu Dragnea, şi sperăm ca toate activităţile să se desfăşoare în timpul preconizat şi să se finalizeze la termen.

          Noi vom fi, la fel ca şi în cazul celorlalte proiecte, alături de echipa de implementare, alături de Consiliul judeţean, astfel încât proiectul să fie o reuşită şi din punctul de vedere al procedurilor şi al legislaţiei.

          Vreau să semnalez un aspect important - în momentul de faţă, judeţul Călăraşi este pe locul I ca număr de aplicaţii şi proiecte depuse şi finanţate în cadrul Domeniului major de intervenţie 3.1 al Programului Operaţional Regional. Judeţul are trei astfel de aplicaţii – primul proiect a fost pentru Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean Călăraşi, al doilea este cel de la Spitalul Orăşenesc din Lehliu şi iată, astăzi, lansăm cel de-al treilea proiect aici.

Faţă de alte judeţe care au un potenţial economic mult mai ridicat, Călăraşiul obţine un rezultat bun în cadrul acestui domeniu de finanţare şi vreau să îi felicit pe toţi cei care au contribuit la acest lucru. Vă doresc mult succes în implementare”.

           Proiectul, ce a fost lansat astăzi la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, are o valoare totală de 2.203.789,76 lei, din care 1.674.166,81 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (fonduri FEDR - 1.423.041,79 lei; fonduri din bugetul naţional - 217.641,68 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului - 33.483,34 lei).

          Prin această investiţie se urmăreşte dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii judeţene de servicii de sănătate mintală, prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie Săpunari, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei din judeţul Călăraşi. În urma implementării acestui proiect, ce se va realiza în 18 luni, va creşte numărul de consultaţii, pacienţii nemaifiind astfel redirecţionaţi către alte unităţi medicale, cum s-a întâmplat până în prezent.

 

img_2649-1372238672.jpg