Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Investiții de peste 2,5 milioane de lei pentru valorificarea patrimoniului cultural ialomițean

Luni, 1 aprilie, Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, au semnat contractul de finanțare pentru valorificarea patrimoniului cultural, prin proiectul „Restaurare și conservare Biserica de Lemn Sf. Nicolae”.

Pentru implementarea acestui proiect al cărui obiectiv general este conservarea, protejarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural al județului Ialomița, Consiliul Județean Ialomița beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR), în cadrul Axei prioritare 5 „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”, apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Prin această inițiativă ce vizează efectuarea de lucrări specifice privind restaurarea, conservarea Bisericii de Lemn „Sf. Nicolae” din municipiul Slobozia, amenajarea peisagistică, precum și instalarea iluminatului arhitectural, administrația județului Ialomița intenționează să crească numărul de vizitatori cu 4.346 de persoane. Pentru atingerea acestui obiectiv, se vor realiza investiții în valoare totală de 2.526.137, 57 lei, din care peste 1,7 milioane de lei reprezintă contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 266 de mii de lei este alocarea din bugetul de stat, iar aproape 41 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului. Perioada de implementare a proiectului este de 74 de luni, începând cu 1 februarie 2016.

Până la acest moment, în regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.143 de proiecte (inclusiv aplicațiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7,5  miliarde de lei. Dintre acestea 86 au fost înregistrate la nivelul județului Ialomița, prin care sunt solicitate fonduri de peste 800 de milioane de lei.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanţare din Regio puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro