Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Întrunirea Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia, la cea de-a cincea ediţie

oi1copy-1375192984.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat vineri, 26 iulie, cea de-a cincea sesiune de informare destinată Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia.

Întâlnirea de lucru, ce s-a desfăşurat la sediul Agenţiei, a avut ca scop facilitarea unui schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. În acest sens, fiecare Organism Intermediar a prezentat stadiul derulării Programului Operaţional de care este responsabil, situaţia proiectelor depuse şi contractate, precum şi tipurile de probleme întâmpinate de aplicanţi în implementarea contractelor de finanţare.

De asemenea, un alt subiect de interes pentru participanţi aflat pe agenda întâlnirii a vizat pregătirea Planului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 - 2020. Până în prezent au fost definitivate analizele socio-economică şi SWOT ale regiunii noastre, s-au stabilit priorităţile de finanţare, indicatorii de monitorizare pentru următoarea perioadă de programare, precum şi criteriile de selecţie a proiectelor strategice, ce vor fi anexă la Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020. La nivelul regiunii noastre s-au primit aproape 2.000 de fişe de proiecte, ce au valoare de aproximativ 9,5 miliarde de euro.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai următoarelor Organisme Intermediare: Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, APIA Călăraşi, Organismul Intermediar pentru POS Mediu, Organismului Intermediar Regional Sud Muntenia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Asociaţia FLAG Dunărea Călărăşeană.

Întâlnirea de lucru este finanţată prin Regio, Axa prioritară 6 „Asistenţă tehnică”, şi a avut scopul de a disemina rezultatele Programului Operaţional Regional, precum şi de a facilita un schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale în regiunea Sud Muntenia.