Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Conferința Rețelei de dezvoltare urbană 2018

Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG Regio) organizează în data de 21 mai, în municipiul Bacău, Conferința Rețelei de dezvoltare urbană.

Evenimentul se va desfășura în prezența comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu, și va reuni primari din orașe de la nivel național, dar și din alte țări europene, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional, ai Ministerului  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai Ministerului Fondurilor Europene, precum și alte entități interesate. Totodată, la această conferință vor participa prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Rovana Plumb.

Conferința se va concentra pe implementarea sprijinului acordat de UE pentru dezvoltarea urbană durabilă integrată în perioada 2014 - 2020 și post-2020, precum și pe modalitatea în care fondurile UE modelează peisajul urban în prezent și în viitor.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea online, accesând următorul link - http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/udn_romania_2018/. Atenție! înregistrarea se va face în limita locurilor disponibile.

Misiunea Rețelei de dezvoltare urbană - creată și gestionată de Comisia Europeană - este de a revizui implementarea fondurilor europene în orașele Europei, de a sprijini schimbul de informații între orașe privind dezvoltarea urbană durabilă integrată și acțiunile inovatoare, dar și de a promova un dialog direct între Comisia Europeană și localitățile urbane.