Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

b.fonduri-ue.ro - site destinat beneficiarilor de instrumente structurale

Sunteţi beneficiarul unei finanţări din fonduri structurale sau de coeziune, sau vă gândiţi să aplicaţi pentru finanţare? Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale (CIIS) a lansat un site naţional dedicat beneficiarilor de proiecte finanţate prin Instrumentele Structurale.

Site-ul este dezvoltat pe o platformă interactivă dinamică, în cadrul căreia beneficiarii fondurilor structurale şi de coeziune au posibilitatea de a-şi promova proiectele şi rezultatele, precum şi de a face schimb de bune practici. Fiecare beneficiar înscris are propriul profil, cu date despre organizaţia sa şi prezentări ale proiectelor în derulare sau finalizate.

Cum toate proiectele cu finanţare nerambursabilă impun activităţi de publicitate, site-ul vine în întâmpinarea acestor nevoi. Utilizatorii care îşi fac profiluri pe site pot să-l folosească pentru a promova evenimentele din cadrul proiectelor, pentru a anunţa şi prezenta cursurile şi seminariile organizate sau pentru a publica anunţurile şi documentele aferente procedurilor de achiziţie publică.

Pe lângă proiectele înscrise de către beneficiari, utilizatorii pot consulta proiecte de succes şi exemple de bune practici implementate în România, recomandate de către autorităţile de management şi organismele intermediare ale programelor operaţionale.

În plus, site-ul conţine mai multe resurse utile pentru beneficiari: lista autorităţilor care oferă finanţare, secţiune de ABC fonduri structurale (concepte, condiţii de eligibilitate, documente necesare pentru accesarea fondurilor), legături către instituţiile europene, naţionale şi locale, legislaţie, un glosar de termeni, documente de sinteză, strategii, studii, evaluări, rapoarte anuale şi, nu în ultimul rând, informaţii utile beneficiarilor în elaborarea şi implementarea proiectelor.

O componentă importantă a platformei este forumul, unde beneficiarii îşi pot împărtăşi experienţa în implementare, pot identifica noi parteneri pentru viitoarele proiecte şi pot primi răspunsuri la întrebări generale despre instrumentele structurale şi programele operaţionale de la experţii CIIS.

Site-ul poate fi accesat atât de beneficiari, cât şi de persoanele interesate de proiectele finanţate prin intermediul instrumentelor structurale, la următoarea adresă: http://b.fonduri-ue.ro .